söndag 28 december 2014

Jul, jul, strålande jul...Julen kom å julen gick. Som alltid.

Julaftonen, den officiella, kom den 24:e som alltid. Vaknade denna morgon som om det var vilken dag som helst... saknade julkänslan som jag inte haft på flera år. Inget nytt där. Annika tittade in för lite julklappsbyte. Sen upp för att hjälpa mamma duka å ställa i ordning, vilket ju, naturligtvis, redan till största del var gjort. Å sen utmaningen att hantera julskinkan. 11,18kg... jees.
Julmiddag med mamma samt mellanbrodern med flickvän. 


Matkoma följde.

Eftersom någon behövde jobba på kvällen tog jag på mig detta... vilket egentligen passade bra eftersom julaftonseftermiddagar brukar göra mig VÄLDIGT rastlös... dessutom trevligt att ta på mig de röda arbetskläderna å naturligtvis tomteluva. Jepp, det går absolut för sig. Å som tradition har jag alltid lite julklappsutdelning på eftermiddagen... oftast en sväng till en lite stuga i Forsby. Underbar promenad u år. Vackert å småkallt. Topp poäng. Å så fick man jullunchen att sjunka ner en aning :P

Efter jobbet kom den delen av julafton jag innerst inne sett fram emot LÄNGE. Troligen redan innan jag ens visste att det skulle gå av stapeln. Julfirande i Karby. En grupp vänner å familj. Konstigt hur välkommen man känner sig där. Allt så hemma... familjärt. Inget aldrig riktigt klart när man anländer i den familjen... vilket är charmigt. Jag VET jag har rykte om mig att gilla stil å klass å fina dukningar med vita dukar. Men jag är ingen snobb. Underbart att sätta mig runt ett stort bord med trevliga människor där glas, bestick och tallrikar skickas runt bordet. Å duken é juligt röd.
Maten sedan utsökt. Ingen kan förstå hur gott det är ned något som tortilla efter all julmat!

Att sedan slappa i soffan i vardagsrummet i trevligt om än aningen flunsigt sällskap klagade jag inte på.

Sedan kommer julklappsutdelningen. Presenter skickade till höger och vänster. 7 personer blir mycket julklappar. Å jag måste säga att jag är ÖVERVÄLDIGAD över det jag fick... speciellt delar av det. Så väldigt jag. Å dessutom trevligt hur väl mina presenter mottogs och passade. Å trevligt att höra "Tommy knäcker nog oss alla med paketeringen i år" rätt nöjd själv faktiskt. Speciellt nöjd är jag över de glittriga rosetterna i guld å silver hag huttat. Något jag pointerade pt alla mottagare. Å bästa svaret var nog "Det finns en orsak de ligger här (visar på bordet) å inte där (pekar på soppåsen)..(å ler)."

En underbar kväll... även om jag tyckte väldigt synd om den förkylda värden. Måste vara mitt vårdande hjärta. :D Somnade trots allt med ett leende på läpparna.

"När juldagsmorgon glimmar..."
Jobbdag 9/9 stod på agendan. Inte direkt utvilad efter bara nån timmes sömn å många långa stressiga dagar i ryggen. Skönt när den arbetsdagen var slut.

På kvällen kom julafton #2.  Hos mamma. Riktigt nöjd som sparat alla julklappar hag fått av vänner till idag. Å trött som jag var kunde de nog väntat ännu länge... 😫I stort väldigt glad över alla mina gåvor å tänker i år inte lyfta fram något... Något jag ju tänkte ifjol också, men misslyckades :P


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar