lördag 12 oktober 2013

Höstlegender


(Från tordag 10.10-13. Nypublicerat pga.stavningskontroll)

En vecka har än en gång passerat...jag förstår det inte. En vecka som inneburit först och främst mycket jobb (en dag ledig sen senaste inlägget) samt både glädje och sorg.

Kanske jag tar och börjar med ämnet SORG så har vi alla det ur världen. Ni förstår, jag gjorde en liten upptäckt. För två månader sedan hade jag en vän som gick ur facebook...ingen vän jag träffar dagligen men en som jag år efter år efter år..osv... hållit väldigt varmt om hjärtat. Något jag gjort väldigt klart, nog om det., hursomhelst upptäckte jag i veckan att denna vän, en han, inte alls gått ur FB, onej, det var mycket enklare än så. Jag var helt enkelt blockerade. BLOCKERAD. JAG...av HONOM. Ett svek, en kniv i hjärtat. Tog ändå det hela väldigt lungt, FAKTISKT. Ältade det en dag och så var det så det var. Alla människor kan ju inte gilla ens mig. Jag har ännu inte fått någon vidare förklaring men förväntningarna för det var inte höga...jag vill säga det högt, men...FEGE FAAN!!



"Det hade varit en vanlig kväll på jobbet, ganska lugn, men det var ändå skönt att gå hem. Hösten var här och de gula löven hade till stor del blåst ur träden och tänkte nu vägen mellan jobbet och hemmet som en matta. Promenaden tog ca.5 minuter, passligt att gå efter jobbet när man inget annat ville än att komma hem och lagom långt när man var trött en tidig morgon.
Dörren till trapphuset var låst och det tog en stund att hitta rätt nyckel i väskan. Medan han vred om nyckeln i låset studerade han sig själv i dörrens fönster...inte alls illa, vilken förändring. Han går in och knäpper på strömbrytaren. Med vana steg går han upp för trapporna, ett trappsteg i taget. Dessa trappor har han vandrat upp och ner tusentals gånger de 15 år han bott här. Halvvägs upp i trappan ser han sin dörr. En välkommenskylt och hans namn på brevlådan. Hans alldeles egna krypin. Några steg till och han gör en upptäckt. Som han drömt om denna stunden, att få komna hem efter en lång dag på jobbet och finna något som detta, ett paket med snöre. Ett paket som inte kan innehålla annat än en blomsterbukett. Han tar upp blommorna, på sidan hänger ett lite vitt kuvert med hans namn på, låser upp dörren och går in.
Väl inne släpper han axelväska till golvet och öppnar genast de väl inpaketerade blommorna. Han stannar upp och ler ett stort leende...rosor...ett dussin minst...röda...MÖRKRÖDA. Perfekt till 100%. Oscar kännetecken sig glad men kommer sedan på sig att undra det självklara, var kommer de ifrån?
Eller inte så mycket var som från vem. Det tar honom någon sekund men så minns han...kortet... Han tar upp det från byrån och läser nyfiket men försiktigt, som om där kunde stå något han inte ville veta av. Budskapet var kortfattat men väldigt lätt att förstå:


FÖRLÅT!
  - R-
 
  Oscar log och sträckte sig efter telefonen...."


Sen hade vi ju också GLÄDJE. Och glädje kan bl.a. stavas med 4 bokstäver...G-A-R-N. Fick den senaste beställningen denna vecka...härligt...32 nystan Drops Eskimo samt ett litet nystan Dropp Vienna. Samtidigt kom de nya, större modell av de gamla, förvaringskorgarna...sorteringen inleddes och avslutades samma kväll. Riktigt nöjd. Någon som sedan tycker jag har tillräckligt har FEL! En ny beställning görs imorgon...




Tröjan har också avancerat...





...sjalkragen klar...om någon timme läggs ärmarna upp men måste vänta till mamma slutar jobba, har inte bemästrat strumpstickor själv ännu. Men tills det läggs en halsduk upp...en julklapp till en vän...en av flera... 


PS.
Glädje kan också stavas kaffefrämnande och hårklippning...det var jag i lördag...och jag hade bakat. Första gången på nästan hela året. Muffinsen var riktigt goda, för att inte prata om pajen (som jag aldrig hann bjuda på)...OMNOMNOM-god :D Den ska lagas igen...


Plåttavla...det är också glädje...fick en ny i lördags...en som redan joinat samlingen...

All in all var tydligen lördagen en bra dag...
DS.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar