tisdag 3 augusti 2010

“To hear many religious people talk, one would think God created the torso, head, legs and arms, but the devil slapped on the genitals.” ~Don Schrader

Måndagen kom, måndagen for. Nu när det närmar sig Ålandstrippen går dagarna helt plötsligt väldigt fort när jag borde hinna tvätta, stryka och packen en väska, en stor koffert skulle varit mer passande för då skulle troligen hela klädlagret fått plats, beroende på koffertens storlek alltså :P Och som om jag inte skulle haft tillräckligt med kläder så shoppade jag “lite” nytt i Jeppis igår, speciellt nöjd över billiga jeans som passade perfekt, de ska jag hamstra hem många par av nästa gång, om de finns längre.
Apropå jeans . Hörde en halvintressant diskussion på Halpa-Halli igår. Två kompisar, killar i övre tonåren var ute och shoppade kläder och den ena, lång och smal försökte säga åt den andra, lite kortare och rundare, vilka jeans som skulle passa honom, det uppstod stor irritation när kille nummer 2 inte riktigt fick kille nummer ett att förstå att det inte fanns han storlek av dedär byxorna men kompisen verkade inte förstå, hur kunde han, lång och smal som han var. Men jag förstod och smålog lite för mig själ, vet hur svårt det är att hitta lite annorlunda, stentvättade eller dylika jeans i lite större storlekar.

Annars verkar det pågå mycket diskussioner i pressen, ot.fi, om homosexuella ska få vigas i kyrka eller om de helt och hållet ska sluta med vigslar och bara välsigna brudpar. Själv tycker jag att detta är en väldigt löjlig fråga, och hur tänker de egentligen. Är det verkligen bättre att sluta viga alla par istället för att börja viga homosexuella par. Fattar inte hur de tänker. Och så finns ju bibelns ord med också, men hur mycket av de regler som bibeln predikar om bryter folk inte mot helt öppet så varför inte bryta mot ännu några av Guds ord…
Fick man inte som barn lära sig att Gud älskar alla lika mycket, det fick jag, och jag kan inte minnas att det fanns undantag för homosexuella. Men ganska intressant att läsa folks åsikter, tyvärr tycker de flesta nog att det faktum att homosexuella skulle vigas i en kyrka skulle vara en dödssynd men alla har väl rätt att tycka vad de vill, men att homosexuella skulle få leva på samma sätt som heterosexuella och med samma rättigheter är nog något som många aldrig vill godkänna. Få se var det slutar.

Jaja, nu ska jag se lite på teve, så måste jag se om några av de klädesplagg som kan landa i kappsäcken är smutsiga för i såna fall måste de tvättas före jobbet imorgon, jobbar kväll…. Sen kanske en promenad om det inte börjar regna och jag hittar lite intressant musik….




Your Hipster Name is Sullivan Tennyson



Très cool!






You Are a Geek



You definitely have some nerdy ways, but you've evolved into something way cooler - a geek.

You are free spirited and quirky. You're proud of who you are, and you've got style.

You may not fit in completely, but you don't have any problems socializing.

You're witty, smart, and very knowledgable. You believe that everyone should embrace their inner geek!

2 kommentarer:

  1. Löjligt, tjaffsat å åratal med kristna. Det som dom inte förstår att det är de som dömer. Det är de som tolkar bibeln. Det är de som bestämmer hur man ska leva "rätt", det är de som.. etc.

    Om det är nån som dömer (dvs syndar) så e det ju dom! Ingen har patent på kärlek.

    SvaraRadera