fredag 14 juni 2013

Farmboy at heart

Jag växte upp på landet. Vi hade fähus (låter så väldigt gammaldags men ladugård låter inte alls bättre, vad är det rätta namnet) och utarbete. Vi hade hundar, kaniner och katter hemma. Vi hade får och grisar, en get en gång. Biffdjur, tjurar, kalvar och kor. För att inte glömma den halvgalna svarta hingsten Zimmer. Detta växte jag upp med tillsammans med sommaren utarbete.
Jag saknar detta. Verkligen saknar. De långa snygga strängarna av slaget gräs. Det slagna gräset som hunnit börja torka i solen och börjat dofta lätt av färskt hö. Doften (kanske snarare lukten) av AIV. De vitinplastade gräsbalarna. Tänkte i mitt stilla sinne att nästa sommar ska jag ta ledigt och jobba för en bonde. Köra traktor tidigt och sen. Svettas och reta sig på myggor och sedan bromsar. Slå gräs, vända gräset så det blir till vackert hö och fixa gräsbalar och ta in hö.
Kan vara att jag ser väldigt idylliskt på saken.


Mopedpojkar som kör förbi en och ropar ”HOMO” undrar om de känner sig tuffa då. och jag menar verkligen att de ropar, det måste de för att ljudet ska ta sig igenom hjälmen och för att överrösta den trimmande mopeden. Som tur är så faller aldrig de söta killarna som jag gillar in i denna kategori. Jag har bättre smak en så. de kanske är 1-2 år för unga just nu men de blir också äldre.


Homofobi är något jag kan acceptera bättre när det kommer till ”barn” och tonåringar. Men vuxna. NO NO. Sen vill det vara så att de yngre nästan endast använder sig av ord för att visa vad det tycker. Vuxna handlingar. Detta något man råkar ut för alldeles för ofta. Jag slutar aldrig förvånas men det gör lika ont varje gång. Vuxna människor borde veta bättre. Veta att homosexualitet inte är något farligt, något sjukt, något att skämmas för och inget som smittar. Love is LOVE. Dessvärre är vårt samhälle långt borta från detta ännu.


Jag kunde inte hålla mig längre. Igår gjorde jag det. Jag gick in på NetAnttila och beställde mig en Nokia Lumia 920. En röd :D Jag ville ha den innan resan i Augusti, tänkte köpa tills jag fyller 20:e Juli men hade ingen styrka att vänta så länge. Nu kommer den nästa vecka och idag innan jobbet ska jag gå till El-Affären och fixa ett bra erbjudande och ett nytt SIM-kort, Lumia 920 kräver micro sim. Sen ska jag också beställa en adapter så att kortet går att använda i min gamla c7:a så den får vara med som reserv.


Häromdagen bokades hotellet. Om 2 veckor, helgen efter midsommar, blir det Helsingfors och Helsinki PRIDE för hela slanten. Rum är nu bokat på Scandic Simonkenttä. Galej med D och M igen :D :D Happy Happy HAPPY!!!


Nu dags att slänga ihop lite mat och sen till jobbet!!

Ha det bra gott folk!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar