onsdag 8 augusti 2012

“One morning I shot an elephant in my pajamas. How he got into my pajamas I'll never know. “

- Groucho Marx
Jag har en känsla att jag häromdagen sa att jag gillade att det började bli höstlikt men jag tänkte ju inte höststorm med tillhörande regn. Jisses. Men idag verkar det bara vara lite blåsig. Lite sommaraktiga dagar hoppas jag det ännu finns på lager.
Men trots den illa valda tidpunkten var väderfenomenet mysigt om man ignorerade att vinden höll på att förstöra blommona på balkongen, så jag hoppas jag lyckades rädda dem lite när jag flyttade dem lite mer skyddat.
Men som sagt, mysigt. Och mina tankar ville inte som jag ville. Jag saknade någon. Jag distraherade huvudet så gott det gick med att få blogginläggen från 2010 till pappers. Det blev gjort men tankarna var ändå de samma. Tänkte på hur det var i lägenheten i det gula trähus eller om dess boende var upptagen på annat håll. Hur han kanske fastnat i regnet, blivit genomvåt, fått komma hem till en tom lägenhet. Ta en dusch, byta kläder och sen vara ensam. Då kunde ju jag varit där... Jag är fast. På ett eller annat sätt tror jag det måste redas ut för att jag ska kunna sluta tänka såhär. Eller så kanske någon ny skulle hjälpa det hela :P


Dag 3 av 5 på jobb idag, tur man fick sovmorgon. Endast lördag ledig och så kör jag 3 till. Åtminstone slipper man ju fundera vad man ska göra på dagarna. Å vilket jobb sen. Där går och står man majoriteten av ett 8 timmars skifte. Servar med mat och vatten. Matar (fast vi biträden inte får, men ibland måste man bryta lite mot lagen) och plockar disk. Man kan komma att städa bort piss, skit, spyor och alltid massor av spottloskor. Detta medan i sängarna kan patientens ligga och ropa ”Paskkapää…mee paskalle”, eller ett mer spontant ”Skitibyx”. Visserligen finns det gulliga patienter också... Ett otacksamt jobb kan man tycka. Ändå gillar jag det.


Nåja. Lite mat, smörgås och Norrmejeriets filmjölk :D Har på känn att jag kommer börja handla oftare på M-Market nu…

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar