måndag 23 december 2013

Dan före dopparedan

Klockan är nu 04 på morgonen. Jag går och sova nu. Jag har väckning på 05:50. Men nu är julen ställd, helt underbart vackert. Det sista paret strumpor klara (blev nog ändå ett par färre än planerat men...) och trådarna fästa på samtliga projekt. De sista paketen fixade och mycket är satt i presentpåsar för att tas till jobbet.  Imorgon blir det, efter jobb, julgröt å mys hos Bomans och efter det bio med Dreya.... :D
Allt för nu, jag börjar nämligen se i kors...uppdaterar inlägget så fort jag bara hinner...
 
UPPDATERING
Skrivet julafton 2013 kl.11:37
En dag efter en annan. Efter i tisdags, en vecka sen (som ju fick ett eget inlägg här tidigare) då har alla dagar efter det handlat om J&J, Jobb & Julförberedeler. Först det ena, sen det andra, i någon kombination.
Onsdag, jag var uppe med tuppen, lagade några namnlappar till paketen som skulle längre bort, paketerade och såg till att de kom sig iväg. Hann precis innan jobbet kallade, trots att jag började först 13:42. Det talar mycket om mina pysselegenskaper. På torsdagen var det Jeppis och "julhandel" som gällde. Jag hade nog det mesta men kunde ju alltid se om något mer skulle dyka upp. Och så skulle ju utebelysning till balkongen inhandlas...som ALLA år. Denna gång var mina slingor borta och jag tog för givet att året jag mindes, året de var svarta sen jag tagit bort den efter julen, var ifjol och tänkte inte mer på det. På kvällen började jag med paketeringen och allmän uppredning...på något sätt blev det värre innan det blev bättre. Pepparkaksdeg, småbrödsdeg och en tårtbotten med pepparkakssmak fixades också till på kvällskvisten.



Fredagen och den stora bakdagen kom när jag hann hem från jobbet. Tillsamnans med julkalendern från -95, "Jul i Kapernaum" gick det riktigt bra.

Pepparkakor och småbröd. Hälften doppades i härligt mörk, krämig, choklad.

 Tårtan blev sedan ett "mästerverk" dränkt med glögg, fylld med lingonsylt och vispgrädde och dekorerat med lite nybak och riven choklad.


På jobbet blev de glada och så blev också jag. En riktigt julig tårta som riktigt smakade jul.

Lördag...jobbet först...sen hade jag faktiskt inga planer. Skulle mest ta dagen som den kom. Försöka hinna sticka klart ett och annat men det var väl ungefär det då. Men jag hade turen med mig och jag bjöds med till ABC (det var inte "tur"-delen) tillsammans med Dreya och Mitjil. Getostpizza intogs tills jag var proppmätt....så mätt att bara kaffe med grädde och en liten chokladstång gick ner :P

Söndag. Dagen när det stod i min kalender att det var dags för julen att komma till mig. Jag började på tidigt. Jag hade en plan för att unvika röra. Började från ena änden och arbetade mig inåt lägenheten. Fungerade planen och röran undveks? Skulle inte tro det va.
Det började såhär...


Blev värre...MYCKET värre....
(Tog faktiskt ingen bild på det...SÅ hemskt var det)
 Och resultatet blev detta...

Påfåglar och julgransbollar från Stockmann

Tänk vad man kan med 2 tomma lådor å en panelgardin när det finns ont om utrymme...

En modern "julgran"



















inte fy skam alls tycket jag :) Lite mycket kan man tycka, bländande var en åsikt. Men jag är nöjd. Vissa saker hör julen till. Jag har jättemycket jul, inget måste för man kan ha det juligt på så många sätt men det psssar mig som det är nu. En sak ska dock vara, mattan i vardagsrummet. En bröllopspresent (tror jag) till mina föräldrar. Den har agerat julmatta i vardagsrummet hela min uppväxt. Mamma har den andra, den röd/oranga, lurviga mattan som hörde gemma i köket, nu i sin lägenhet. Sen på kvällen var det sista småplocket ss. att sticka klart det sista, paketera det sista...bara det sista...nåja, med påföljd att jag gick å sova 04:15...med väckning 05:50. No comments...



Så kom måndagen. Dan före dopparedan. Jag jobbade...självklart. Men det var en lite speciell dag på jobbet, innan jag skulle hem. Jag överraskades...VERKLIGEN...och uppvaktades med en ros, för min examen.,, från hela personalen. Verkligt TACK!

Den första uppvaktningen förutom den vakra "ljushållaren" från mamma.
Julhandlade...eller mera sant...handlade mat på vägen hem. Redde upp det sista dör hemma. Klädde mig och begav mig till Jeppis. Flera punkter på schemat.

1.Till först, samvaro, julklappsutdelning och julgröt hos Bomans, blivit lite av en tradition den 23:e December. En julig promenad genom staden innan vi skiljdes åt.

2. Som jag beskrev åt en vän:
"Såg ljus i fönstren på baksidan
Bilen på parkeringsplatsen
Ljus i fönstren på framsidan
Rörelse i lägenheten
Smög upp för trätrapporna (vet ni hur svårt det är)
Lämmnade julklappen utanför dörren
Smög ner för trapporna
Såg ljus i fönsten och rörelse i lägenheten
Lämmade området utan ett ljud"
Så var det...hon fattade precis å tyckte jag var duktig, frågade om jag ångrade tystnaden...DÅ gjorde jag det inte...efteråt...nja...

3. Bio med Dreya, hans bröder och några till jag inte kände. The Hobbit 2. Bra film, spännande. Mera säger jag den dag jag sett den och inte halvsovit :P

Efteråt fick jag Dreya till mig...min privata frisör... och jag blev julsnygg á la 9mm igen :) Men jag måste säga, att när man glatt och utan ånger lägger sin tilltro till dessa trygga händer och man efter ett drag med rakmaskinen hör ett lätt oroat "oj" blir man orolig. Kan han fått det kortare än 9mm (vilket väl inte skulle ha varit så farligt) ellet vad är det som just skedde? Sen hade jag ju tur att det bara var för att han slängde håret på golvet som han brukar göra hemna. Jag tog det positivt, som om han blivit så van och bekväm hos mig att han "känner sig som hemma." Släng håret på golvet säger jag...inget besvär för min del :)

På kvällen dödstrött. Somnade verkligt gott i min säng med de nya röda julrutiga lakanen från HM. Med förhoppningar för framtiden. Fick under den dagen skådat lite av hur det kunde bli och ja...hmm...jag vill jag vill jag vill. Sov gott och drömde...sexigt, ömt, sött och gott. Och hade förhoppningar... för julafton 2013.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar