söndag 4 augusti 2013

Barcelona-dag 3 / Sitges-dag 1 (...svetten rinner...)

Idag var en dag när jag verkligen inte ville stiga upp. Delvis trött men det hade nog ändå mer att göra med det att vi skulle lämna Barcelona och bege oss till Sitges. Inte för att jag hade något emot tanken, snarare tvärtom. Sedan Dreya första dagen så "Oj, du kommer må SÅ bra i Sitges" så tyckte jag att det skulle bli riktigt trevligt. Problemet var snarare att vi skulle lämna rum 802 på "Barcelona Universal Hotel" bakom oss. En stor tragedi.

Trots att det tog emot var det nog bara att göra det oundvikliga, stiga upp. Väskan reddes upp och packades om. Vi checkade ut men lämnade bagaget i säkert förvar på hotellet och begav oss ut för lite "last minute shopping". Vi mindes alla att vi sett både HM och New Yorker på våra vandringar längs stadens gator, frågan som återstod var då bara VAR? En gata hit och en gata dit och viola, HM...stängt. Ahaa, katolskt land, söndag. Ja, allt längs med gatan stängt. Så kan det ju gå. Vi söker oss därför mot hotellet igen. Passerade New Yorker.  Också stängt...så kan det gå... till hotellet för att hämta bagaget och sen metron till tågstationen.
Tåget gick precis som vi kom dit så det blev att vänta en 20 minuter, men skönt att få sitta ner. Tågresan gick fint...lungt och stilla...jag hann dock börja fundera om man i Spanien inte vet skillnad på tåg och tunnelbanan men till slut började vi ju nog faktiskt rulla rälsen fram ovan jord också. På tåget delade en kille ut förpackningar med pappersnäsdukar och en lapp där det stod att han inte hade pengar eller jobb. Efter en stund samlade han upp alltsammans igen. Efter han gått ångrade jag faktiskt att han inte fick en slant. Han var ju faktiskt inte lika krävande som tiggare brukar vara.

Väl i Sitges när vi steg av tåget hann jag nog börja tänka en hel del. Som "Vart tusan har jag kommit??"  På något sätt såg det väldigt slummigt ut. men jag hade fel! Hotellet hittade vi ganska snabbt när vi följde gatan med namnet San Sebastian ner till stranden...då såg man sen snabbt fasaden. Incheckningen gick fort  men man hade onda aningar om rummet. Och de besannades. När man får ett trepersonersrum så får man ju oftast 2 enkelsängar och en soffa av något slag som är utbäddad och sen 3 handdukar istället för 2...osv.. i detta fall fick vi osv-delen men istället liten extrasäng intryckt på ena sidan mellan säng och vägg. Inte 4-stjärnigt...som mycket annars också inte kan kallas. Men det går...allt går.
Efter incheckning väntade en lång strandpromenad och beslutet togs snabbt att HÄR...bland DESSA ligger ju INTE vi. Vår bleka uppsikt ok...men resten...NEJ. Som vi sagt nu några månader, nästa sommar, ja nästa sommar, då är vi snygga och tränade, då gör vi dehär och detdär :D Vi får väl se ;)
En bit mat slank åter ner innan vi återvände till hotellet...och dess DUSCH!!


Ååterigen blev det "samling kring pumpen", vi tog det lugnt och kollade det ena och det andra på våra datorer och mobiler innan vi kände att en smörgås skulle nog sitta bra. Alltså begav de tre glupska matvraken sig ut. Utbudet är stort men inte alltid lätt att välja. På kvällen vaknade verkligen gatorna till liv och det kändes underbart att få  promenera längs den, och med tanke på värmen vare det svårt att föreställa sig att man var utomhus. Vi valde till sist "Montroig Café" Detta visade sig vara ett mycket gått val.  Maten...ok den också...men servicen...SERVITÖREN. Stilla dig mitt hjärta. Han fick bra dricks kan meddelas...jag fann inget fel...rösten...utseendet...hur han rörde och förde sig... I'm hooked.

Efter detta begav vi oss hem. Festen börjar tidigast 02 i Sitges och avslutas 07 men det tar vi nu idag (måndag) istället...

1 kommentar: