torsdag 29 augusti 2013

En vecka av kultur...med Angel och Spike :D

En viss tid har passerat sen sist. Vatten har flutit under broarna...solen har gått upp och ner och jag antar att en och annan gök har galt. Rättare sagt en vecka har gått. Jag jobbar igen...precis som förr. Ibland minns jag knappt om jag varit ledig men då tittar jag på mina semester bilder och minns och kommer fram till att jo-o...jag HAR nog haft semester, skönt.


På en vecka KAN mycket hända...men jag säger inte att det gjort det.


Onsdag. Jobbet kallade som sagt. Ett kvällsskifte förflöt med bravur med tanke på att jag int3 jobbat ALLS på vet 3 veckor. Vissa missar men det får man räkna med...delvis berodde det på att det fanns en del nya patienter och delvis berodde det på att jag var just jag... Men kvällen gick igenom utan att någon dog så det räknar jag som en succé. Efter jobbet var det en cykeltur (10 km) som gällde innan jag fann min väg hem.


Torsdag. Ett morgonpass. Stiga upp 06:20. Mardröm. Men konstigt nog gick det förvånansvärt bra. Jobba jobba jobba och 10 km på cykeln. Kraschade på soffan i många timmar efter det. Eftersom var torsdag och Kulturvecka (Nykarlebyvecka sim det tydligen hette i år) så var det dags för Kulturnatten. Jag hade inga stora förhoppningar men tänkte att kanske, kanske kan det bli trevligt. Klädde mig snyggt och gick ut. Kylen bet lite lätt redan när jag kom ut. Det var mörk, mycket folk i farten men ingen som intresserade. Jag gick korsvoch tvärs tills jag kände att jag sett allt. Stod en stund här, en stund där. Gav sen upp. Irriterad, förr var Kulturnatten rolig men NU. Nothing. Hemma väntade drinkar gjorda på de 2 alkoholsorterna som ger mig de mesta och bästa minnena, Jägermeister och Bacardi Razz (men inte tillsammans), samt en stycke lugnade cigarett. Sen "Torka aldrig tårar utan handskar" 3 timmar framöver...smågråta hör ju naturligtvis till.

Fredag. Ännu en godmorgon väntade mig. Superfun eller hur.  Visste att jag skulle ha fyllt upp resten av dagen så jag slängde iväg mig på 9 km. Rajåkern och Juthbackaområdet var ju inte något att närma sig.
Jag hann bara hem...rusa genom lägenheten och reda upp det mesta. Byta kläder och sen vidare till Juthbackaområdet. Jag och Juthbackamarknaden är inte bästa vänner. Massor av folk överallt, mest i vägen när jag har saker jag vill se, och SÅ mycket saker jag vill ha...bara MÅSTE ha om jag ser dem. Detta allt från möbler ner till DVD:er. Saker som jag inte har råd med eller rum med så jag har ett knep. Jag sätter mig vid plats 300 nånting, där Boman säljer, och där sitter jag, har sällskap, ger sällskap och får bara se på månniskor och spana killar och hoppas att han med stort H bara råkar gå förbi. Det gjorde han inte detta år heller. En mycket trevlig kväll ändå.



Lördag och Söndag. Två dagar med otroligt lika schema. Cykla 13, 5 kilometer (Bådan och hamnen),


 jobba ett kvällsskifte och sen cykla 10, 5 kilometer (Forsby, Rajåkern, Juthbacka). Kort och gott.


Måndag. Ledig dag efter 5 dagar i jobb. Väldigt skönt. Hade en "lata mig"-dag...förutom min kilometerinsamling. Ligga på soffan och inte tänka på något...nåja...nog NÅGOT/GON...men inget livsviktigt (nåja..). En vilsam dag.


Tis och Ons(idag).  Ny vecka, mer arbete. Underbart. Hoppas jag låter övertygande. 24 km igen...men endast på tisdag. Hela denna eftermiddag har gått åt för att författa....så mycket i huvudet. En del saker blev till blogginlägg....annat bara för mig. Kändes inte bra att skippa Bådanrundan ikväll men man hinner inte alltid med allt. Bara att acceptera.
En sak som upptagit tid under denna tid är "Buffy, the vampire slayer". En bra serie, vampyrer, alla gillar ju serier och filmer där de står i centrum eller va? Och männen....wau...
Angel. Mörk, ett mysterium. Välbyggd. Djup.


Spike. Blond (funkar helt bra nuförtiden också). Lean and mean. En badboy som sedan blev god och alldeles underbar.

Sen har vi ju också Giles. Engelsman, gentleman, äldre. Svår att motstå.

Så till sist finns ju t.o.m. Xander, ung och töntig och urgullig på sitt sätt.

Hur kan man motstå denna serie, en verklig klassiker.


Efter att ha blickat bakåt blickar jag nu framåt (inte nödvändigtvis bättre) och detta leder mig till VILLAVSLUTNING, VENEZIANSK, vad ni nu vill kalla det. Detta är en av de där högtiderna jag KUNDE gilla om tillfälle gavs. en högtid när jag alltid tänker att "nästa år...ja NÄSTA år...kanske, jo definitivt nästa år". Villavslutning är så, förra året tänkte jag att nästa år, då ska det firas ute på en villa, med vänner eller älsklingen. Kanske båda, det andra viktigare. Mörk och mysigt, varm bastu (kanske) vattnet som slår mot stranden...marschaller längst bryggan, raketer och sen mys framför den öppna spisen. Men kanske nästa år...



Done. Finished. Äntligen. Så länge har blogginlägg som detta snurrat fritt i mitt huvud utan att ha kommer sig att fasan i print. Så nu känns det bra.., rn stor lättnad. Nu vill jag vara hinna motionera...stryka mina lakan.,.hinna se mer Buffy, WaG, samt diverse nya och gamla filmer...göra klart min stora halsduk (fästa trådar och laga fransar) fast det är länge innan den kommer komma Sif i användning, lära mig kroka, sticka en tröja eller egentligen 2 för att inte tala om mycket andra stick-projekt som susar runt i mitt huvud....en riktig storstädning här hemma skulle sitta bra.,.så mycket kläder att sortera, en del ska till insamling medan andra plagg ska försöka säljas.., osv...osv.., NÄR ska allt detta hinnas med var det tänkt...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar